Meest gestelde vragen:

Beeldimpressie_RAB_4.jpgCUwQJPLWUAErbFj.jpg

Ik wil met Live for Lives op een missie. Wanneer kan dit nog?
Live for Lives organiseert Missieweken binnen Europa naar gelang de tijd en middelen die we hebben als kleine organisatie. Wij proberen daarentegen wel om de twee maanden een missie te organiseren. 

Zodra wij onze nieuwe missie en data bekend hebben, publiceren wij dit op deze website en op Facebook. Wie een vrijwilligersformulier online heeft ingezonden, krijgt eveneens bericht via een nieuwsbrief. Aanmelden kan ook via info@liveforlives.nl. 

De eerstvolgende missie is van vrijdag 20 oktober tm zondag 22 oktober 2017.


Werken jullie met (rooster)wek(en)?

Live for Lives streeft er voorlopig naar om per keer gezamenlijk met een team incl. Live for Lives teamleiders op missie te gaan. Wij sturen geen (individuele) vrijwilligers zelf die kant op i.v.m. toegang tot de kampen. Live for Lives organiseert momenteel alleen groepsmissies naar gelang de donaties en mogelijkheden. 

Dit is onze werkwijze. U kiest er bij Live for Lives voor dat u een groepsreis prettig vindt om aan mee te doen. Een groep bestaat maximaal uit 20 personen en de minimale leeftijd voor deelname die we stellen is 20 jaar. Uiteraard is een ieder vrij om zelf iets te doen en te boeken, maar dit kan dan niet onder de vlag van Live for Lives lopen. Houd daarom onze websites goed in de gaten als je echt met een groep wilt.
 
Waar moet ik als vrijwilliger aan voldoen voor een missie op buitenlandse locatie?
Als je je hebt aangemeld via info@liveforlives.nl ontvang je een bevestiging per mail. Ook vragen wij je kopie paspoort, kledingmaat, motivatie, factuurgegevens en een pasfoto. Wij registreren alle aanvragen. Ongeacht of je wel of niet meegaat. 

Je wordt als je definitief meegaat, uitgenodigd voor een verplichte informatieavond en krijgt een aanbetalingsfactuur of - gezien het tijdsbestek tot vertrek - een totaalfactuur. Je tekent een eigen risico formulier. De Engelse taal is een pre en wel zo makkelijk voor jezelf.

Welke taken en verantwoordelijkheden heb ik als vrijwilliger?
Ook hier geldt dat we per dag bekijken waar hulp het hardst nodig is en in welke vorm. Je moet in ieder geval flexibel zijn en niet uitgaan van een vastgelegd programma. De vluchtelingenproblematiek veranderd met de dag. Als stichting hebben wij al wel een globaal weekprogramma opgesteld voor de groep die meegaat. Nogmaals, natuurlijk gaat een dag nooit zoals gepland, maar we trachten hiermee een focus op mankracht, geld en middelen op deze manier effectief in te zetten en te verspreiden over de missie week. Vaak splitsen we ons in actieve, effectieve groepjes, maar wel bij elkaar in de buurt.

Je bent de hele week?weekend hard bezig! Per vrijwilliger adviseren wij goede rust momenten te pakken. Zorg goed voor jezelf, zodat je ook optimaal voor de ander kunt blijven zorgen! De teamleiders (met ervaring) bepalen uiteindelijk wat de groep(jes) wel of niet gaan doen. Enig respect en aanpassing van jezelf voor deze besluitvormingen zijn gewenst! Je gaat immers met een groep mee en niet als individu. Kan je hier niet zo goed mee omgaan, dan moet je vooraf al nadenken of je met een groep mee wilt.


Welke kosten heb ik als ik als vrijwilliger mee ga?
Je betaald in principe zelf je hotel, bagage en vervoer. Ook zit in het reisbedrag een kleine bijdrage voor het groepsvervoer (geldt niet voor Duinkerke) Je mag je bijvoorbeeld laten sponsoren om dit te bekostigen. Voorwaarde is wel dat wij als stichting boeken om alles logistiek geordend te laten verlopen. Als je dus met ons mee gaat, loopt het via ons bureau. D.w.z. de hele groep zit dus wel in hetzelfde vliegtuig met transfer + hotel of naastgelegen hotels (op basis van ontbijt en diner). 

Voor missie Duinkerke zijn je kosten de hotelovernachting(en) van ong. 35 euro per persoon per nacht op basis van een eenpersoonskamer en vervoerskosten. Het hotel heeft enkel ontbijt (5 euro) maar geen lunch of diner. Eigen vervoer is fijn maar niet altijd noodzakelijk. Om kosten te besparen proberen we zoveel mogelijk te combineren met zitplaatsen in autos.

Natuurlijk bekijken wij iedere keer de goedkoopste en handigste versie! Op deze manier kunnen wij ook zorgen voor jouw groepskorting. Voordeel: we gaan als team heen en komen als team terug op dezelfde dagen en vluchten. Je betaald verder je eigen lunch in de middag en eventuele eigen aankopen. 

Je leeft iedere dag vanuit je rugzak. Let op: Live for Lives heeft geen invloed op de vluchtprijzen en hotelprijzen. Dit verschilt per missie en maand. Live for Lives verdiend niets via de facturen, wij zijn immers een stichting die geen winst maakt, maar leeft op donaties. Wij adviseren de missieleden rekening te houden met om en nabij de 700 euro voor een week missie. Het kan altijd lager of hoger uitvallen, afhankelijk van de ticket prijzen.

Kan ik individueel aansluiten bij een groep van Live for Lives op locatie?
Je kunt (bij uitzondering na overleg) individueel aansluiten bij een missie. Punt is namelijk: we gaan dit traject als aangemeld team in. Als bestuur hebben wij besloten dat individueel aansluiten op locatie (daarom beperkt) mogelijk is, gezien we als groep het traject ingaan met de daarbij behorende badges, taakverdelingen, kleding, verplichte informatieavonden en nazorgavonden e.d. 

We waarderen de intentie en bekijken of sommige cases logistiek mogelijk zijn. Dit heeft ook te maken met groepsgrootte, je eigen veiligheid, identificatie van de groep t.o.v. lokale politie en eindverantwoordelijkheden. Ditzelfde geldt ook voor het feit dat de groep niet ineens vrienden kan meenemen om te helpen, want we hebben graag dat iedereen het zelfde traject doorloopt. Men kiest er immers al voor om met deze werkwijze/ stichting mee te gaan! 

Natuurlijk wensen we een ieder veel succes en sterkte tijdens een eigen initiatief missie! Alle initiatieven om de (boot)vluchtelingen te helpen, worden met een warm hart toe gejuicht. We hebben allemaal het zelfde doel. Echter, moeten we als stichting gaan af kaderen om het allemaal gecoƶrdineerd te houden. We bedanken je daarom voor de moeite en hopen op begrip.


Kan ik zelf ook hulpgoederen en kleding meenemen als extra bagage?
Ja, dit kan. Tijdens de informatieavond wordt ook nog extra vertelt tot hoeveel kilo je mag meenemen op dat moment. Nadere uitleg volgt per mail.
Ook proberen wij als Stichting te kijken of het mogelijk is om vrachtvervoer mee te nemen met iedere missie. Zolang ons budget dat toestaat.
Standaard zit er vaak 20 kg ruimbagage bij de prijs inbegrepen en 10 kilo handbagage.

Voor missie Duinkerke is dit natuurlijk mogelijk zolang de ruimte in de auto het toelaat.


Hebben jullie meerdere projecten lopen waar ik iets voor kan doen?
Omdat wij nog een jonge stichting zijn, proberen we alles met stappen te ondernemen. Als bestuur bekijken wij waar hulp hard nodig is en wat wij kunnen doen. 

Ook houden we onze ogen en oren open i.s.m. andere kleine stichtingen. De projecten zijn ook afhankelijk van het aantal geld donaties en goederen dat wij binnen krijgen. Projecten worden z.s.m. op de website geplaatst. 

Dit kan zijn van lokale asielzoekers/ vluchtelingen in Nederland helpen, een presentatie geven bij verenigingen/scholen e.d., helpen met inpakken en uitdelen van hulpgoederen, sorteren van kleding, kantoorfuncties, zoals marketingcampagnes, acties, donateurs werven en meer. 

We hebben ons eerst gericht op Lesbos in Griekenland, omdat dit eiland uit haar voegen barstte. Daarna kwamen ook Duinkerken, Idomeni/ MacedoniĆ«, Kalochori, Filippiada, Faneromeni en Nederland. Wij krijgen  i.s.m. de UNHCR en de kamp managers up to date informatie.

Momenteel gaan we iedere 5 a 6 weken een (lang) weekend naar Duinkerke.