De ervaring van Yvelot Veldman

Yvelot_Veldman.jpg

Yvelot: ,,De week dat ik meehielp met Live for Lives in Idomeni heb ik als zeer intens ervaren. Ik had die week veel energie en was elke minuut in het hier en nu. Als ik terugdenk aan die tijd komen de samenwerking met ons Koerdische hulpteam naar voren, de activiteiten die we hebben gedaan met de kinderen en het persoonlijke contact met de mensen en de kinderen in het kamp.

Op een van de laatste dagen deelden we melk uit met onze Koerdische helpers aan de vluchtelingen. De samenwerking tussen mij en speciaal Mustafa verliep heel soepel. Alle 400 pakken melk hadden wij als team binnen de kortste keren uitgedeeld. Er waren wel eens irritaties naar onze helpers toe, maar over het algemeen was het een hele bijzondere samenwerking!

Een bijzonder moment vond ik het uitdelen van de arrabana (buggy) aan de vrouwen met kinderen. Ze waren blij, dat ze niet meer de hele dag met een kind op de arm hoefden te sjouwen.” Waar ik het meeste plezier aan heb beleefd, is het contact met de kinderen en de activiteiten die ik, vaak samen met Thea en Mariëtte, met hen uitvoerde. Het lezen van het prentenboek van Dribbeltje in het Arabisch was altijd een groot succes. Dribbeltje was zijn kleine hondje kwijt en ging in de kast, onder het bed e.d. op zoek. Maar nee, daar zat de beer, de krokodil. De kinderen lazen hardop mee en zaten helemaal in het verhaal. En wat een blijdschap en opluchting als Dribbeltje op de een na laatste bladzijde zijn hondje terug vond!"

Wilt u Live for Lives helpen en financieel ondersteunen voor onze volgende missies in de Griekse steden en kampen? Hulp is hard nodig! Wij gaan er met uw hulp ter plekke hulp bieden! Vraag meer informatie over de missies of doneer uw bijdrage via de doneer knop op deze homepage. Of maakt u liever uw donatie over op: Bankrekening NL14SNSB0925794775.