3 tips voor als je gaat verbouwen!

Als je thuis gaat verbouwen is het belangrijk om met een aantal dingen rekening te houden. Die gaan we uiteraard zo met je bespreken. Een verbouwing kost vaak veel tijd, geld en zorgt voor een hoop rommel. Het is verstandig om je zo goed als mogelijk voor te bereiden. En we willen graag zeggen dat er dan geen verrassingen om de hoek komen kijken maar we weten allemaal dat dit wel het geval gaat zijn. Hoe goed je ook voorbereid bent, sommige dingen kan je gewoon niet voorzien. We leggen je graag uit welke tips we voor jou hebben.

Maak een planning

Het maken van een planning is super belangrijk wanneer je bijvoorbeeld een grote verbouwing tegemoet gaat. Denk bijvoorbeeld aan het verbouwen van je badkamer en keuken. Zeker wanneer je dit allemaal in een kort tijdbestek wilt regelen. Dit zorgt er namelijk voor dat er een hoop mensen door elkaar heen en weer aan het werk zijn. Wanneer je een planning maakt weet je precies wanneer je wie en wat nodig hebt om van start te gaan. Hierdoor kan je beter inschatten hoe lang iets mag en kan duren. Maar hou ook rekening met een beetje speling in je planning. Het is voor niemand prettig als iemand moet wachten op de ander.

Regel een paar vrienden

Wil je wat besparen op kosten? Regel dan wat vrienden die jou met wat klusjes kunnen helpen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het slopen van een badkamer of keuken, het plaatsen van een muurtje of het sjouwen van tegels uit je tuin. Dit zijn de klusjes waar je op moet besparen.

Een container

Wanneer je gaat verbouwen heb je een container bouwafval nodig om daar alle puin in te kunnen mieteren. Let er wel op dat je in deze container alle materialen kan gooien die jij gaat hebben. Want je wilt geen boete krijgen!