Ardennen

Aantrekkelijk en prachtig gebied

Niet voor niets trekken er heel veel Belgen in de zomer naar de Ardennen toe, een zeer mooi gebied waar je vanuit Nederland in een paar uurtjes bent. Je kunt er een dagje naartoe, maar om de streek echt goed te leren kennen is een vakantie geweldig om te doen. Het hoogste punt is 694 meter, daarom noemen ze het ook het laaggebergte. In de provincie Luxemburg ligt het hart van de Ardennen, hierbij heb je een aantal valleien die een echte trekpleister zijn voor toeristen. 

Ardennen

Kleinste stad ter wereld

Durbuy is een van de kleinste stadjes ter wereld, dit stadje ligt aan de oevers van de rivier de Ourthe. In werkelijk 5 minuten ben je door het stadje heen gereden, en toch is het de moeite om er even te stoppen. Een schitterend historisch centrum met geplaveide straatjes, gezellige cafés en restaurant en een aantal winkeltjes. Het kasteel uit de 17e eeuw is in privébezit. Barvaux is een nabij gelegen dorpje, hier kun je met kinderen het labyrint bezoeken wat erg leuk is.

Fraaie rivierdalen

In de Ardennen zijn de rivierdalen typisch voor de omgeving, beboste hellingen waar de dorpjes verstopt in liggen. Het gebied is prachtig en uniek voor wandelaars en mountainbikers, in de Ardense rivieren komen kajakkers helemaal aan hun trekken. In Dinant kun je met de kabelbaan naar de citadel van Dinant, hier heb je een schitterend uitzicht op de Maasvallei. Natuurlijk kent iedereen de waterval van Coo, ben je hier niet geweest dan ben je eigenlijk niet in de Ardennen geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *