Moog synthesizer

Beginnende muziekproducer? Tips om goed te starten

Als beginnende muziekproducer heb je natuurlijk al een Ableton, een Moog synthesizer en een hoofdtelefoon in huis gehaald. Maar hoe kun je nu het beste van start gaan? Wij geven je in dit artikel een aantal tips om goed te starten.

Tip 1: Houd het simpel

Je wilt natuurlijk alles graag proberen en daarom probeer je van alles aan een plaats toe te voegen. Maar je moet nog goed leren combineren, dus een plaat met veel elementen wordt waarschijnlijk niks. Houd het daarom simpel en gebruik wat minder elementen. Je kunt het trouwens ook eenvoudiger voor jezelf maken door kant-en-klare samples te gebruiken.

Moog synthesizer

Tip 2: Bekijk video’s van anderen

Om goed te leren hoe je muziek produceert kun je het beste kijken hoe anderen dit aanpakken. Op YouTube vind je verschillende video’s waarin wordt uitgelegd hoe bekende muziekproducers het doen. Bekijk deze video’s en leer hiervan.

Tip 3: Luister je muziek op verschillende systemen

Je muziek is misschien ontzettend mooi op je eigen computer en met je hoofdtelefoon op. Luister er echter ook eens naar zonder hoofdtelefoon en speel het eens af op je laptop of je telefoon. Het kan dan namelijk heel anders klinken.