De basisregels van SEO [Uitleg + tips]

Heb je altijd al willen scoren in Google? En dan hebben we het niet over advertenties! Dan hebben we goed nieuws voor je. In deze blog vertellen we je wat de basisregels van SEO zijn en hoe je met onze tips ook online gaat heersen. Met onze basis uitleg ga jij hoger ranken in Google om uiteindelijk meer omzet te halen uit Google. Lees je door?

Wat is SEO?

Voordat we met onze SEO Quick Wins beginnen moeten we jou eerst even uitleggen wat SEO nu is. SEO is een afkorting voor Zoekmachine optimalisatie (in het Nederlands) waarbij je hoger in de organische resultaten van de zoekmachines wilt komen. Deze bezoekers zijn uiteindelijk gratis en is voor de lange termijn perfect voor jouw online strategie. Want, je pakt bezoekers over de gehele customer journey, van begin tot het eind. Omdat je ze vanaf het moment dat ze nog niet weten wat ze zoeken tot het moment dat ze de conversie gaan plegen wilt bereiken.

SEO Quick Wins

Maar, hoe ga jij nou online heersen in bijvoorbeeld een zoekmachine als Google? We geven je een aantal SEO quick wins die je eenvoudig zelf kan doorvoeren op jouw website.

1.           Zoekwoordenonderzoek

Heb jij de juiste pagina’s om te scoren in Google? Heb je gelet op de zoekwoorden waar jij op gevonden wilt worden en waar jouw klanten naar zoeken? Dan is dit de eerste stap. Kijk goed naar wat jouw doelgroep zoekt zodat je daarop jouw website kan aanpassen. Onderzoek met welke problemen en vragen ze zitten en schrijf daar blogs over. Hierdoor pak je ze vroeg in de journey.

2.           Meta-titel en omschrijving

Op het moment dat je jouw content hebt aangepast moet je zorgen dat je jouw meta-titels en omschrijvingen aantrekkelijk weet te schrijven en kan laten opvallen. De kans bestaat dat jij daardoor wel opvalt in de zoekresultaten en daardoor een hoger CTR weet te behalen.

3.           Structuur website

Het is belangrijk dat je een duidelijke website structuur weet te creëren waarin je van homepagina naar hoofdcategorieën en subcategorieën gaat. Vanuit daar kan je intern doorlinken naar deze pagina’s waardoor je jouw website steeds sterker en duidelijker maakt.