De juiste tuinset kiezen: hoe doe je dat?

In de zomer zitten we allemaal graag buiten om zoveel mogelijk van het lekkere weer te kunnen genieten. Dit doen we thuis in onze eigen tuin, of op het terras. Door de corona maatregelen van het afgelopen jaar zijn we steeds meer in onze eigen tuin gaan zitten. Wanneer je veel in je eigen tuin zit is het wel zo prettig om een fijne tuinset te hebben. Tuinsetten zijn er in verschillende soorten en maten. In dit blog neem ik je mee in het kiezen van de juiste tuinset.

Klein maar fijn

In 2020 heeft iedereen die een tuin heeft extra goed kunnen beseffen hoe fijn het is om een eigen tuin te hebben. Helaas heeft niet iedereen een eigen tuin, hierdoor is het voor sommige mensen lastig om van het lekkere weer te kunnen genieten. Er zijn natuurlijk ook veel mensen die geen tuin hebben, maar gelukkig wel een balkon. Een balkon is vaak wat kleiner dan een tuin, maar je kan wel lekker buiten zitten en genieten van het weer. Ook voor mensen met een balkon is er genoeg keuze, het assortiment tuinset balkon is erg ruim. Deze setten zijn wat kleiner dan reguliere tuinsetten zodat ze passen op je balkon en er ook nog voldoende loopruimte is. Deze balkonsetjes bestaan vaak uit drie delen: een tafel en twee stoelen. Maar je hebt ze ook als vijfdelige set, namelijk een tafel en vier stoelen. Je hebt ze met tuinstoelen, maar ook met lounge stoelen, dus ook voor op het balkon is er genoeg keuzen.

Zelf samen stellen

Er bestaan allerlei tuinsetten, maar het is natuurlijk ook mogelijk om je set zelf samen te stellen. Omdat de tafel het grootste is, is het verstandig om deze als eerste uit te kiezen. Zodra je weet welke tafel je neemt kan je kijken naar de afmetingen van stoelen die hierbij zouden passen. Het is belangrijk om rekening te houden met hoeveel stoelen er naast elkaar passen.  Verder is het prettig als de stoelen onder de tafel passen, dus ze moeten niet te hoog zijn.

Het materiaal

Tot slot bespreken we nog het materiaal. Tuintafels kunnen van verschillende materialen worden gemaakt. Je kan kiezen voor een aluminium tafel, maar ook een van hout, natuursteen of polywood. Al deze materialen hebben hun eigen voor- en nadelen. Mijn voorkeur gaat uit naar een tuintafel van aluminium omdat het licht materiaal is en lang mee gaat door de beschermende coating. Daarnaast kan je een aluminium tuintafel makkelijk combineren met een plaat van andere materialen. Zo heb je aluminium tuintafels met een glasplaat, polywoord, natuursteen en wicker vlechtwerk. Wil je meer weten over aluminium tuintafels? Zoek doen op: tuintafel aluminium.

Geef een reactie