Help! Ik heb misschien een huidziekte

Huidziektes kun je herkennen aan bulten, schilfering aan de huid, jeuk en vlekken. Het is in het begin lastig om te achterhalen of je te maken hebt met een huidziekte of een allergische reactie. Wel is het belangrijk dat je hier direct mee aan de slag gaat en actie onderneemt. Een huidziekte kan erg vervelend zijn en heeft vaak veel invloed op het dagelijks leven van een persoon. Gelukkig kunnen we een hoop doen tegen de meeste huidziektes zodat je er zelf niet te veel last van hebt.

Welke huidziektes zijn er?

Er bestaan veel huidziektes. We hebben even gekeken naar de huidziektes die het bekendst zijn bij mensen. We komen dan uit op het volgende lijstje:

  • Acne: acne komt vaak voor bij mensen die in hun puberteit zitten. In sommige gevallen kan het later opkomen of nadat je als vrouw stopt met anticonceptie. Acne komt het meest voor op het gezicht, maar kan soms ook op je rug of borst zijn.
  • Psoriasis: psoriasis is een huidziekte met witte schilfers en rode plekken op je huid. Je kunt dit over je hele lichaam krijgen en het kan gelukkig goed behandeld worden. Wel kan het ook jeuken wat erg vervelend is.
  • Eczeem: eczeem treedt vaak op in de kinderleeftijd en is te herkennen aan hevige jeuk. Vaak zien we op latere leeftijd allergieën terugkomen bij de persoon. Er bestaan veel zalfjes tegen eczeem.

Wat je tegen een huidziekte kunt doen

Zoals hierboven als kort benoemd werd kun je tegen huidziektes veel doen. Zo bestaat er een psoriasis zalf, crèmes tegen heftige jeuk, maar ook botox of onderzoek laten doen. Het is belangrijk om altijd eerst met je huisarts te praten en vanuit daar te kijken naar de best passende oplossing voor jouw huid.

Geef een reactie