Het regelen van een kinderuitvaart

Het is verlies van een kind is een situatie die niet te bevatten is. Hierbij kom je als ouder voor de onmogelijke opgave te staan om de uitvaart van uw kind te regelen. Het is zonder twijfel het grootste verdriet waarmee je te maken kan krijgen. Hierbij is het belangrijk om te zorgen voor een mooi afscheid, zodat u het op een zo goed mogelijke manier af kan sluiten.

Het bespreken van een kinderuitvaart

Het kan voor komen dat u weet dat uw kind komt te overlijden en dat u of uw kind vragen hebben over de uitvaart. In zulke situaties is het mogelijk om vooraf in gesprek te gaan, eventueel samen met uw kind. Als er vragen zijn of andere belangrijke zaken kunnen deze in dit gesprek worden behandeld. Er is vaak meer mogelijk dan in eerste instantie wordt gedacht.

Het invullen van de uitvaart

De uitvaart kan volledig worden ingevuld zoals u of uw kind dat graag zou willen. Het kiezen van de muziek, het maken van de bloemstukken en het beschilderen van de kist bijvoorbeeld. Dit zijn momenten waarbij vaak emotionele en waardevolle momenten naar boven komen. Ook zijn er vaak op de locatie nog veel mogelijkheden om de kinderuitvaart op een passende wijze te laten verlopen. Bij Kinderuitvaart doen de ervaren uitvaartleid(st)ers er alles aan om u het mooie en passende afscheid te geven dat uw kind verdient.

De uitvaart van uw kind

De eerste dagen na het overlijden van een kind zijn niet te bevatten. Ouders leven vaak even in een soort bubbel. Na het overlijden komen er veel zaken op u af waar u liever niet over na wilt denken. Toch zijn er praktische en financiële zaken die geregeld moeten worden en waar u beslissingen over moet nemen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van de rouwkaart en de locatie van de uitvaart. Bij kinderuitvaart proberen de uitvaartleiders een luisterend oor te bieden en u zoveel mogelijk te helpen waar mogelijk. Zo kan je op ieder moment telefonisch contact opnemen, maar uiteraard ook een persoonlijk gesprek plannen. Hierdoor kunnen de ouders zich richten op het verwerken van het tragische verlies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *