afval

Hoe scheid jij jouw bedrijfsafval?

Het scheiden van groenten, vlees en dergelijke, plastic en papier wordt door steeds meer mensen gedaan. In veel huizen staan verschillende vuilnisbakken om meteen al het afval goed te scheiden. Ook voor bedrijven is het een goed idee om hier mee aan de slag te gaan. Veel bedrijven zijn al bezig met het scheiden van afval, maar het kan soms efficiënter. Elke bedrijf kan heel gemakkelijk beginnen met het uit elkaar houden van de verschillende soorten vuil. In deze blog lees je hoe bedrijven hun afval heel handig kunnen scheiden, zonder er veel moeite voor te doen.

Plaats meerdere prullenbakken

Als je op verschillende plekken binnen het pand meerder prullenbakken plaatst, kan men altijd tussen de verschillende soorten afval kiezen. Als je afval bakken door het pand verdeeld hebt zal je zien dat men makkelijker even iets in de verkeerde prullenbak gooit. In het begin zal je zien dat het nog steeds verkeerd gaat, maar na een tijdje zullen de mensen die bij jou in dienst zijn automatisch afval gaan scheiden. Het plaatsen van borden als een reminder kan helpen om het scheiden vers in het geheugen te houden. Met alle redelijk kleine prullenbakken ben je wel een hoop ruimte en geld kwijt.

Een container voor het scheiden

Je kunt ook een afvalbak huren en deze voor de deur laten plaatsen. Online kun je een of meer van die dingen bestellen. Daarbij kun je meteen aangeven welke afvalsoorten je graag wijt zou willen. Je bent met de bakken dus automatisch afval aan het scheiden omdat je verplicht het aangegeven soort afval moet deponeren. Daarbij kan je zelf aangeven om hoeveel afval het gaat en welke grootte je wenst te huren. Alles voor het huren van een afvalbak regel je online. Je kunt zelfs aangeven hoe vaak je de containers zou willen laten legen.

Overweeg de mogelijkheden

Er zijn een hoop manieren om afval binnen je bedrijf goed te scheiden. Het vervelende is alleen dat je iedereen eerst moet meekrijgen in je idee. Als mensen er niks voor voelen kunnen zij bewust of onbewust jouw idee voor het scheiden van afval verpesten. Met een hele prullenbakken in het pand vergroot je de kans dat men echt afval gaat scheiden. Online afvalbakken huren is eens stuk goedkoper en makkelijker te regelen als je de voor en nadelen afweegt.  Scheidt jij je afval al? Wat is volgens jouw dé manier om afval goed te scheiden.