Kersverse ouders: zo doe je dat!

Ben jij net bevallen of ga je bijna bevallen van een kindje? Wat een prachtige fase van je leven. Behalve dat je natuurlijk samen met je partner moet genieten van je zwangerschap komt er ook erg veel op je af en je moet erg veel regelen. De meeste ouders willen dat alles geregeld is voordat de baby er is, omdat het vaak nieuw is voor beide ouders kan je hier best een beetje hulp bij gebruiken. Wij hebben een kort overzicht gemaakt voor waar je allemaal aan moet denken.

Voor de komst van het kindje

Voordat jullie kindje komt is het fijn om al het een en ander klaar te hebben. Het meest belangrijke is natuurlijk alle spullen verzamelen die een pasgeboren baby nodig heeft. Op het internet kan je dan ook veel verschillende soorten lijstjes vinden met babyspullen zodat je niks vergeet te kopen. Hierdoor ben je goed voorbereid op de komt van jullie kleine. Ook het klaarmaken van de babykamer is natuurlijk een van de leukste bezigheden terwijl jullie wachten op de komst van het kindje. Richt de kamer in naar jullie smaak en maar de kamer helemaal veilig voor de kleine baby. Let er dan ook op dat er niet teveel kleine spullen zoals decoratie in de kamer liggen, zodat de baby deze niet in zijn of haar mond kan stoppen.

Tijdens en na de bevalling

Voor de bevallen en ook voor erna is het natuurlijk fijn als je een goede verloskundige hebt. De verloskundige begeleid je naar de bevalling toe en tijdens de bevalling, maar ook erna komt hij of zij regelmatig bij je kijken of alles goed gaat met de moeder en het kind. Via verloskundigenpraktijk Den Haag vindt je een verloskundige die de moeder kan begeleiden tijdens de zwangerschap en de bevalling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *