Lever kwaliteitsvol werk af met eiken panelen op maat

Eiken panelen op maat zijn ideaal als je nauwkeurig en tegelijkertijd ook nog zo economisch mogelijk wilt werken. Als je het door professionelen op maat laat zagen, heb jij veel minder werk om je project te realiseren. Je werkt met andere woorden efficiënter. Denk bijvoorbeeld aan een muurpaneel voor aan het hoofdeinde van een bed. Of denk aan banken die je precies op maat wilt maken. Wil je een klein gedeelte van je vloer in eik leggen en wil je dat dit perfect past? Het zijn allemaal voorbeelden waarbij je beter af bent met eiken panelen die op maat gezaagd worden.

De voordelen van eikenhouten panelen op maat

Panelen die op maat gezaagd worden hebben heel wat voordelen. Je zult zelf nooit verkeerd zagen. In de zagerij kiezen ze de meest geschikt panelen uit voor jouw opdracht. Met eiken panelen op maat heb je nooit overschot aan hout. Dit is een hele besparing, zeker als je met een duurdere houtsoort zoals eik werkt. En je bespaart veel tijd doordat je ze zelf niet moet zagen.

Welk eikenhout kun je op maat krijgen?

Alle eikenhouten panelen die beschikbaar zijn, kunnen op maat gezaagd worden. Denk bijvoorbeeld aan eenvoudig onbewerkt eikenhout. Of je kiest voor gestoomd eikenhout dat er iets donkerder uitziet. Dit is zeer geliefd voor traditionele interieurs. Gezandstraald eikenhout heeft een strakke grijze look. Dit kun je perfect voor je moderne of Scandinavische woning gebruiken. Geborsteld of fijnbezaagd eikenhout heeft een ruw oppervlak en is bijvoorbeeld geschikt voor stoere meubelen. Ook voor de samenstelling van het paneel heb je keuze te over. Zo kies je bijvoorbeeld voor één massieve blok of je kiest een paneel dat uit verschillende massieve lagen bestaat. Kies je bijvoorbeeld voor vingerlas, doorlopende lamellen of visgraatstructuur? Elk van deze types van opbouw van het paneel heeft een totaal andere uitstraling. Laat je adviseren en bespreek gerust je project met de verkoper.

Geef een reactie