Ontdek jij deze zomer (opnieuw) eigen land?

Vakantie begint weer tot de mogelijkheden te behoren. Toch zal lang niet iedereen deze zomervakantie op reis kunnen. Of dat nu komt door de sterk stijgende vakantieprijzen of doordat de restricties toch nog in de weg zitten: het geeft je wél mooi de tijd om in eigen land lekker de tijd voor jezelf te nemen.

Plant jij je tent op een mooie, natuurlijke camping in het oosten van het land? Of ga je toch voor een appartement dichtbij de kust voor een week heuse strandvakantie in eigen land? Waar je ook heen gaat, er is genoeg te ontdekken in de omgeving.

Trek eropuit en ontdek de pracht van Nederland

Een goede manier om Nederland te ontdekken, is natuurlijk met de trein. Er wordt vaak op onze Nederlandse Spoorwegen gezeurd, maar we hebben nog altijd één van de beste spoorwegnetwerken van de wereld.

De trein is lange tijd geen uitje geweest. Op perrons werd breed uitgemeten dat je vooral alleen de trein moest nemen wanneer dat echt niet anders kon. Maar nu komen langzaam maar zeker de aanbiedingen voor een dag lang onbeperkt treinen weer terug. Een ideale manier om eindelijk die steden waar je al langer heen wilde eens te verkennen.

Tip: met een eigen vervoermiddel dat je gemakkelijk meeneemt in de trein vergroot je jouw bereik en verken je die steden nog makkelijker. Zo is er de klassieke vouwfiets, maar ook een kickbike of een (elektrische) step zijn ideaal om mee te nemen in de trein. Zo verken je eenvoudig ook de trekpleisters die wat verder van stations vandaan liggen, zoals onze beroemde bollenvelden.

Durf ook over de landsgrenzen te kijken

Ook als een “echte” vakantie er niet in zit, wil dat niet zeggen dat je deze zomer niet naar het buitenland kunt. Ook bij onze zuider- en oosterburen is veel moois te zien. Met de trein zit je bijvoorbeeld zo in Antwerpen, of breng een bezoek aan de schitterende Belgische plaats Brugge.

In Duitsland is er natuurlijk allereerst Berlijn. Ben je daar nog nooit geweest, dan is dit jaar misschien wel dé uitgelezen kans. Maar er zijn talloze andere schitterende, Middeleeuwse plaatsjes die net zo goed de moeite meer dan waard zijn.

Dus ook als voor jou een vakantie zoals je die altijd gewend was er nog even niet inzit, zijn er meer dan genoeg manieren om toch van een mooie zomervakantie te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *