Vacature monteur Rotterdam

Op zoek naar belangrijk werk met een technische insteek? Word cv monteur!

De laatste tijd verschijnen er regelmatig nieuwsberichten waarin wordt aangegeven dat er in Nederland tekorten aan het ontstaan zijn aan personeel met sterke technische kwaliteiten. Dit geldt niet in de laatste plaats voor monteurs zoals cv monteurs. Een cv monteur, die ook wel een verwarmingsmonteur wordt genoemd, is verantwoordelijk voor het aanleggen, repareren en onderhouden van de centrale verwarming in woningen en bedrijfspanden. We hebben het hier dus over zeer belangrijk werk dat verspreid door heel het land gedaan zal moeten worden. De kans dat je een geschikte vacature monteur Rotterdam vindt is dus pakweg even groot als het vinden van een goede vacature in ruraal gebied.

Vacature monteur Rotterdam

Belangrijke aspecten van het beroep van cv monteur

Als je cv monteur bent, dan bestaat je beroep mogelijk uit twee delen. Enerzijds leg je nieuwe centrale verwarmingen aan en aan de andere kant onderhoud en repareer je bestaande installaties. Zeker als het op repareren aankomt werk je vaak zelfstandig. Je bent daarvoor vaak onderweg, want je werkt steeds in verschillende panden. Dit maakt het afwisselend, dynamisch en interessant, maar wellicht ook zwaar. Belangrijk is dat je afspraken nakomt, goed kunt communiceren en risico’s uitsluit bij je werkzaamheden. Een sterk probleemoplossend vermogen is hierbij geen overbodige luxe.

Hoe kun je cv monteur worden?

Wanneer je cv monteur zou willen worden, dan kun je daartoe een opleiding volgen. Dit zou je kunnen doen via een ROC. Dit kun je zien als een algemene opleiding waarin alles aan bod komt dat te maken heeft met verwarmingstechniek. Na het afronden van de opleiding ben je overigens nog niet helemaal klaar met studeren. Dat ben je als cv monteur namelijk nooit. Dit heeft te maken met de voortdurende verandering en verbetering van de werking van verwarmingsinstallaties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *