Personal training, is dat het wel waard?

Een personal training inhuren heeft vaak de reputatie erg duur te zijn. Dat terwijl je gewoon wat oefeningen voorgeschoteld krijgt. Of niet?

Wat is personal training?

Personal training kan je helpen om bepaalde fitnessdoelen te bereiken, inclusief maar niet beperkt tot gewichtsverlies, krachttraining, toning of het bevorderen van je gezondheid. Een dergelijke training wordt ook volledig aangepast aan het fitnessniveau van de klant, of het nu kennismaken is met enkele basisoefeningen of helpen met het bereiken van een streefdoel.

Een personal trainer werkt met klanten, hetzij in een kleine groep of een-op-een. De werkplek kan dan weer sterk verschillen. Hoewel de meeste personal trainers vanuit een specifieke sportschool of fitnesscentrum werken, zijn sommige trainers gespecialiseerd in huisbezoeken of reizen ze zelfs met hun klanten. Andere trainers werken voor grote bedrijven en bieden diensten op maat aan het personeel van dat bedrijf.

Wat doet een personal trainer voor je?

Ieder lichaam is anders. Personal trainers beoordelen de lichamelijke sterke en zwakke punten van hun klanten en maken aangepaste trainingsplannen. Zij geven fysieke en mentale begeleiding en monitoren regelmatig de voortgang van de klant. Ze zorgen er ook voor dat klanten niet geblesseerd raken tijdens het trainen. Dat is bijvoorbeeld wel vaker het geval als je algemene trainingsschema´s volgt die niet aangepast zijn aan de sterktes en zwaktes van je lichaam.

Een personal trainer geef je volledige aandacht tijdens het trainen. Dat is meteen reden nummer één waarom iemand kiest hiervoor. Hij zorgt er eveneens voor dat je trainingen krijgt die je ook effectief volhoudt, waardoor je op de lange termijn dus veel voordeel doet. Bij de meeste gymzalen en fitnesscentra kun je een personal trainer aanvragen. Zo kan je bijvoorbeeld vragen om personal training bij active health in Den Haag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *