Regel je grootzakelijke energie met deze 3 tips

 

Ondernemers met een groot bedrijf opgelet: moet je je grootzakelijke energie regelen en wil je hierbij de beste deal scoren? Logisch. Niemand wil te veel betalen voor zakelijke energie. Er is echter een groot aantal mensen dat niet precies weet hoe ze de beste energiedeal kunnen scoren. Je moet namelijk op verschillende punten letten, wil je zo min mogelijk betalen voor een goed energiepakket voor je bedrijf. Of je nu helemaal bij het begin begint of wanneer je na een bestaand energiecontract op zoek bent naar een betere aanbieding: hieronder lees je alles over het regelen van grootzakelijke energie voor een scherpe prijs. Waar moet je bijvoorbeeld op letten en wat moet je doen?

Vaste of variabele energieprijs

Wat handig is om vooraf te weten, is of je voor een energiecontract met een vaste of met een variabele energieprijs wilt gaan. Aan beide soorten contracten zitten voordelen. Zo weet je met een energiecontract met een vaste prijs precies waar je aan toe bent wat betreft je energiekosten. Het leveringstarief staat namelijk vast binnen de periode waarin je het energiecontract hebt afgesloten. Dit tarief kan niet veranderen, iets wat bij een contract met een variabele energieprijs wel het geval is. Hierbij ben je volledig afhankelijk van wat de energiemarkt doet. Dit kan in je voordeel zijn, maar (uiteraard) ook in je nadeel. De ene keer kan de prijs heel laag liggen, terwijl de energieprijs de maanden erna ineens heel erg stijgt. De meeste ondernemers met grootzakelijke energie kiezen voor een vast tarief zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Check de contractduur van energie

Ook niet onbelangrijk voordat je een energiecontract gaat afsluiten: besluit voor hoeveel jaar je een grootzakelijk energiecontract wilt hebben. Hierbij ligt het heel erg aan het feit hoeveel moeite je voor je zakelijke energie wilt doen. Vind je het prima om voor een x aantal jaren een vast contract te hebben voor een goede deal dan kost je dat die jaren verder geen tijd of energie. Wil je echter ieder jaar het scherpste tarief betalen dat op dat moment beschikbaar is dan is het fijner om te gaan voor een grootzakelijk energiecontract van een jaar. Hierbij moet je wel heel goed letten op de opzegtermijn van het contract. Sommige grootzakelijke energieleveranciers hanteren een opzegtermijn van zes maanden. Ben je niet op tijd dan zit je alsnog langer vast aan dat energiecontract, maar dan voor een hoger tarief. Lees je dus vooraf goed in over dit soort termijnen voor de beste deal.

Grootzakelijke energie vergelijken

Zodra je op de hoogte bent van de voorwaarden en zodra je keuzes hebt gemaakt, is het tijd om te beginnen met het vergelijken van energieleveranciers. Alleen op die manier betaal je uiteindelijk het minste geld voor je grootzakelijke energie. Dit vergelijken is eenvoudig en doe je al binnen enkele stappen door een handige energievergelijker te gebruiken. Op Energie-Zakelijk.nl kun je direct aan de slag gaan met het vergelijken van energiedeals die naar jouw wensen zijn samengesteld. Je krijgt hierbij een handig overzicht te zien met meerdere aanbiedingen waar je uit kunt kiezen. Er is voor zowel grijze als groene energie een vergelijker te vinden. Misschien wil je namelijk wel voor duurzame grootzakelijke energie gaan. In dat geval is zo’n zakelijke energievergelijker ook altijd ideaal om zo tot een passend grootzakelijk energiecontract te komen.