Uitvaartverzekering vergelijken

Tegenwoordig vind je op de markt van verzekeringen enorm veel soorten uitvaartverzekeringen. Dit komt, omdat de wereld in connectie is en meerdere culturen bij elkaar zijn gekomen. Elke cultuur heeft een andere manier of traditie van begraven, in Suriname vindt je namelijk vaker een soort feest waar gelachen en gezongen wordt om de dode te herdenken. Terwijl er in de Chinese cultuur juist vaker objecten gemaakt van papier worden verbrandt vor de overledene. Voor iedereen is de uitvaart van een geliefde anders en daarom heeft iedereen een andere preferente als het gaat om uitvaartverzekeringen. Het kan daarom ook belangrijk zijn om een uitvaartverzekering vergelijken test te doen. Zo kan je erachter komen wat je nodig hebt en wat je krijgt van de desbetreffende uitvaartverzekering. In dit artikel vertellen we je over 3 soorten uitvaartverzekeringen!

Een kapitaal uitvaartverzekering

Met een kapitaal uitvaartverzekering krijg je een bepaald bedrag voor je uitvaart en alles eromheen. Dit bedrag wordt bepaald door de premie die je hebt en hoelang je deze al hebt. Je nabestaanden kunnen dan met dit bedrag je begrafenis betalen. Een nadeel van een kapitaal uitvaartverzekering is dat sommige verzekeringen maar een deel van de kosten vergoeden voor de uitvaart. Voorbeeld: het totaal bedrag is 10.000 euro, de verzekering keert 7500 uit, je nabestaanden moeten dan nog 2500 euro bijleggen. Vergelijk verzekeringen om dit te voorkomen.

Een Natura uitvaartverzekering

Met een natura uitvaartverzekering krijg je geen geld vergoed, maar diensten en producten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het huren van een plaats om de uitvaart te houden, het betalen van de kist, grafsteen of urn en de catering die bij de uitvaart kan zitten. Je kan zelf aangeven bij de juiste uitvaartverzekering wat je wilt laten vergoeden, want niet iedere uitvaartverzekering vergoedt alles als het gaat om natura. Vergelijk daarom je uitvaartverzekeringen die je in je aanbod hebt als je een natura uitvaartverzekering wilt.

Combinatie uitvaartverzekering

Ook is het mogelijk een combinatie uitvaartverzekering te nemen. Deze bestaat dan deels uit een kapitaal dat wordt uitgekeerd na overlijden en deels uit natura voor de uitvaart. Ook hier is het goed om te vergelijken welke uitvaartverzekering het beste bij jou past, ga voor meer informatie of het afsluiten van een van deze verzekeringen naar Totaal Besparen.

Geef een reactie