Voordelen van een elektrische garagedeur!

Is een elektrische garagedeur eigenlijk de investering waard? Want zijn de kosten zoveel duurder als een garagedeur die je handmatig opent? Wij zochten het voor je uit. In deze blog lees je wat de voordelen van het aanschaffen van een garagedeur zijn en of het de moeite waard is deze te kopen ten opzichte van een garagedeur die je regulier opent.  

#1 Gebruiksvriendelijkheid 

Het eerste punt waar je aan denkt bij een elektrische garagedeur is de gebruikersvriendelijkheid hiervan. Want buiten dat het handig is, zeg nou eerlijk? Het ziet er toch ook gewoon heel cool uit, als je aankomt rijden in je auto en je drukt met één druk op de knop, en de garagedeur schuift automatisch omhoog! Maar buiten dat het een gave gadget is, is het ook nog eens uitermate handig in gebruik. Je opent de garagedeur en even zo gemakkelijk sluit je de garagedeur weer en stap je in je garage uit de auto. Vanuit efficiënt en comfortabel oogpunt is het dus zeker de moeite waard serieus na te denken over deze investering.  

#2 Een oplossing als je slecht ter been bent 

Maar een garage wordt uiteraard niet alleen gebruikt voor de opslag van een auto. Ook gereedschap, tuinmeubels, fietsen of scooters zijn de ideale plek voor het opslaan van spullen. Een elektrische garagedeur klinkt misschien als overbodige luxe. Maar wat als je slecht ter been bent? Dan scheelt het je de handeling om te bukken, waardoor je gemakkelijk met één druk op de knop de garagedeur kunt openen, zodat je gemakkelijk bij je tuingereedschap, fiets of scooter kunt.  

#3 Een geweldige isolatie en kwaliteit 

Ten derde is een elektrische garagedeur een robuuste en onderhoudsvrije constructie. Dat houdt in dat de deuren een gigantisch lange levensduur hebben. Deze elektrische garagedeuren gaan jarenlang mee en zijn praktisch gezien onverwoestbaar. Bovendien zijn deze deuren voorzien van uitstekende isolatie, waardoor je geen last hebt van mechanische piepen en andere geluiden. Het bespaart eveneens een lekker zakcentje op de energierekening, omdat er zo geen tocht je woning binnenkomt. De meeste elektrische garagedeuren zijn goed beveiligd en zijn voorzien van nauwkeurige sensoren. Hierdoor worden pogingen tot gewelddadige inbraken eenvoudiger gesignaleerd.  

Geef een reactie