Waar moet je op letten bij het kopen van een kinderbed?

Je wilt de kinderkamer gaan inrichten of je kind is aan een nieuw bed toe. Maar waar moet je nu eigenlijk op letten bij de aankoop van een kinderbed? In dit artikel geven we je enkele handige tips.

Tip 1: Let op het formaat van het kinderbed

Kinderbedden zijn verkrijgbaar in verschillende formaten. Zo zijn er kinderledikanten van 70 x 140 cm, bedden met een tussenmaat van 70 x 160 cm, meegroeibedden van 90 x 135/205 cm en standaard eenpersoonsbedden van 100 x 200 cm. Afhankelijk van de lengte van je kind kies je het formaat. Je wilt niet een te groot kinderbed kopen waarin je kind verzuipt, maar ook geen bed dat binnen twee jaar alweer te klein is. Denk hier dus goed over na. 

kinderbed

Tip 2: Kies je bodem

Bij het kiezen van een kinderbed moet je ook letten op de bodem. Bij een kinderbed met een lattenbodem weet je zeker dat het bed goed ventileert, wat belangrijk is voor kinderen. Let er wel op dat de lattenbodem stevig is, zodat hij vlak blijft en niet snel doorzakt.

Tip 3: Ga voor een comfortabel matras

kinderbed

Een comfortabel matras is voor je kind ook belangrijk. Je wilt natuurlijk wel dat hij of zij goed slaapt. Kies daarom voor een kindermatras dat niet te dun is (minimaal 8 centimeter dik). Ook is het belangrijk dat het matras voldoende ondersteuning biedt en niet te zacht is. Polyether matrassen zijn vaak de beste keuze voor kinderbedden.