Wat zijn de voordelen van een pvc vloer?

Geweldig nieuws! Je hebt de verkoopacte getekend van jouw nieuwe koopwoning. Gefeliciteerd! Het kopen van een nieuwe woning is op zichzelf al een behoorlijke klus om voor elkaar te krijgen. Laat staan het verhuizen. De voorpret van het verhuizen is leuk, want je mag een nieuwe woonkamer gaan inrichten. Misschien heb je al veel interieur van je vorige woning dat je kan meeverhuizen. Dit scheelt een hoop werk van tevoren. En zo hoef je niet veel nieuwe spullen in te kopen. Toch wil je sommige dingen van de woning opnieuw aanpakken, de muren moeten een nieuw verfkleurtje krijgen, eventueel een nieuwe badkamer of keuken.  

Maar misschien wel het belangrijkste: er moet een nieuwe vloer gelegd worden. Het is mooi meegenomen als je het eens bent met de smaak van de vorige eigenaar, of wellicht heeft de vorige bewoner de vloer wel meegenomen en moet er dus sowieso een nieuwe vloer komen. PVC vloeren zijn erg populair in koopwoningen. Lees gauw verder! Want hier lees je de voordelen van het aanschaffen van een PVC vloer.  

#1 De vloer is sterk en duurzaam 

Een PVC vloer is gemaakt van verschillende lagen kunststof. Door de technieken van nu, is het bijna onafscheidbaar van een echte houten vloer. PVC vloeren vind je namelijk in ontelbaar dessins en stijlen. Als je dus op zoek bent naar een houten-look vloer, is een PVC vloer een zeer goede optie. Door de verschillende lagen kunststof, maakt het de vloer zeer sterk en duurzaam. Dit betekent dus dat de vloer duurzamer is en dus tot wel 25 jaar meegaat! 

#2 De vloer is onderhoudsarm  

Je natuurlijk niet elke dag lopen boenen op je net gekochte vloer. Wij hebben goed nieuws! De vloer is zeer onderhoudsarm. Dit komt door de gladde oppervlakte, waardoor het eenvoudig is de vloer te stofzuigen, dweilen en te reinigen. Mooi meegenomen dus!  

#3 Isolerend en geluiddempend 

De PVC vloer is perfect voor de combinatie met vloerverwarming. De vloer past zich namelijk aan op de omgeving. Dit resulteert zich in een perfecte isolatie. Bovendien is de vloer geweldig in geluidsdemping. Dit komt door de verschillende lagen kunststof. Een nadeel is wel dat de vloeren vrij prijzig zijn, voor een goedkopere variant koop je een laminaat vloer.  

Geef een reactie