Woolrich één van de Oudste Kledingmerken

Het leven van Woolrich begint in 1830. Het merk is opgericht door de Engelsman John Rich. In het Amerikaanse Pennsylvania stond een wolfabriek die kleding maakte voor arbeiders die in de omgeving te maken kregen met barre weersomstandigheden. De fabriek maakte ook wollendekens voor houthakkers. Deze werden later “Civil War Blankets” genoemd. Dit omdat soldaten ze ook gingen gebruiken om warm te blijven tijdens de Amerikaanse burgeroorlog. De zo genoemde Arctic Parka werd een iconisch item, deze werd ontworpen om constructiewerkers warm te houden in het altijd koude Alaska. Vandaag de dag maakt Woolrich nog steeds jassen van top kwaliteit, die niet alleen mooi zijn maar ook erg functioneel.

Vandaag de dag

Nog steeds is Woolrich een populair merk voor de jongere en oudere generatie. De jassen worden gemaakt van natuurlijke en kunstmatige vezels wat zorgt voor een enorme warmte. De kleding van Woolrich is duurzaam en comfort is een sleutelwoord van het merk. Wanneer je een jas of parka aan hebt wil je hem bijna niet meer uit doen tijdens de koudere dagen. Het merk maakt geen overdreven designs, maar oogt mooi en simpel. Eenvoudig en functioneel. Dit zorgt er ook voor dat je de kleding zonder problemen jaren kunt dragen zonder dat je buiten het modebeeld valt.

Conclusie

Vandaag de dag maakt het merk niet alleen jassen, parka’s en dekens. Je kunt er ook terecht voor broeken, rokken, overhemden, shirts en truien. Voor iedere man en vrouw is er wel iets leuks te vinden in de collectie. Wanneer jij goed warm wilt blijven tijdens de koude dagen dan is Woolrich zeker iets voor jou. De jassen zijn getest tijdens de meest extreme omstandigheden, warm en beschermt blijven is een garantie van het merk. Ik zou zeggen neem een kijkje in de collectie en laat je verrassen door de mooie en functionele items van het merk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *