aften

Zelf amandelstenen verwijderen doe je zo

Iedereen kan amandelstenen krijgen. De een heeft er iets meer last van dan de ander, maar feit is dat ze erg vervelend zijn. Ze kunnen namelijk een erg vervelende geur veroorzaken. Dit komt omdat je amandelen een paradijs zijn voor schadelijke bacteriën. Deze witte brokjes in je keel kun je gelukkig zelf weghalen. Er zijn hier verschillende methodes en producten voor om dit te doen. Deze producten staan hieronder in een rijtje uitgelegd voor je zodat je de manier kunt kiezen die jou het fijnste lijkt. Lees dus snel verder zodat jij voortaan zelf je amandelstenen kunt verwijderen.

Wat zijn amandelstenen precies? 

Amandelstenen worden ook wel stink steentjes of tonsil stenen genoemd. Ze ontstaan wanneer er bijvoorbeeld voedselresten achterblijven in je mond. Hier vliegen bacteriën namelijk op af en wanneer er veel bacteriën zitten, kun je sneller last krijgen van amandelstenen. Ze hebben naast een slechte adem creëren ook nog andere vervelende bijwerkingen. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat je een vervelende metaalsmaak in je mond krijgt of dat je moeite hebt met slikken. Je keelamandelen kunnen namelijk opzwellen door amandelstenen. Ook kunnen ze keelpijn veroorzaken en je het gevoel geven dat er iets vastzit in je mond.   

Amandelstenen voorkomen met Oravall mondwater 

Mondwater is een heel goed middel om amandelstenen, maar ook zeker aften te voorkomen. Het helpt er namelijk voor te zorgen dat je mond goed gereinigd en schoon is waardoor je ook minder last hebt van schadelijke bacteriën. Wanneer er geen schadelijke bacteriën zijn die zich kunnen gaan nestelen achter in je keel, kunnen zij uiteraard ook geen amandelstenen veroorzaken. Het fijne van Oravall mondwater is dat het actieve zuurstof bevat om de schadelijke bacteriën aan te pakken en geen alcohol. Alcohol pakt namelijk alle bacteriën aan en dus ook de goede. Daarnaast droogt het je mond uit waardoor bacteriën juist hun gang kunnen gaan. Actieve zuurstof bestrijdt alleen de schadelijke bacteriën en zorgt ervoor dat je mond goed gehydrateerd blijft. Hierdoor is de gezondheid van je mond ook goed waardoor amandelstenen minder kans hebben om zich te ontwikkelen.  

Amandelstenen verwijderen met TonsilFresh Cupping Glass 

Wanneer je last hebt van amandelstenen, kun je deze met behulp van het TonsilFresh Cupping Glass zelf verwijderen. Dit is een klein pipetje dat is gemaakt van glas. Hierdoor gaat het heel lang mee en hoef je dus nooit meer een nieuwe te kopen. Hiermee kun je op een snelle en veilige manier zelf de amandelsteentjes verwijderen. Het kan namelijk op een hele effectieve manier de steentjes en andere bacteriën uit de crypten van je amandelen zuigen. Je hoeft alleen maar het ene uiteinde van de pipet achterin je keel te plaatsen en het dan door middel van het balletje vacuüm te zuigen. Daarnaast voorkomt de TonsilFresh Cupping Glass ook dat je een slechte adem hebt en vermindert het de kans op een keelontsteking.   

Amandelstenen voorkomen met TonsilFresh Nasal Sinus Drops 

Een manier om amandelstenen te voorkomen is door neusdruppels te gebruiken wanneer je last hebt van teveel neusslijm. Dit ontstaat wanneer je verkouden bent of last heb van allergieën. De ingrediënten in deze neusspray zijn veilig en niet verslavend, zoals vele andere neussprays wel zijn. Je kunt ze dus met een gerust hart zo vaak gebruiken als je wilt. Hij is speciaal ontworpen om amandelstenen tegen te gaan waardoor je zeker weet dat ze goed hun werk doen. Daarnaast helpt het ook nog om een slechte adem tegen te gaan en zorgt het ervoor dat je niet langer last hebt van een vieze smaak in je mond. Ook helpt het om een witte aanslag op je tong tegen te gaan. Door de TonsilFresh Nasal Sinus Drops heb je dus ook een betere mondgezondheid.  

Amandelstenen voorkomen met de Orapack 

De Orapack is een schoonmaak kit voor je mond. Dit bestaat uit een tongreiniger en een gel die werkt tegen tongbeslag, slechte adem en een vieze smaak in de mond. Deze gel smeer je op je tong. Vervolgens gebruik je het borsteltje om je tong schoon te borstelen en dan kantel je de borstel zodat je het vuil van achter op je tong naar voren kan schrapen. Zo kun je op een gemakkelijke en snelle manier alle schadelijke bacteriën van je tong af halen die anders de kans hebben om ongeremd hun gang te gaan, vieze luchtjes te verspreiden en om amandelstenen te veroorzaken. Naast het voorkomen van amandelstenen is dit ook erg handig om een slechte adem te verhelpen. Ook bevordert het de gehele gezondheid van je mond. 

Amandelstenen verwijderen met de Loop Extractor 

Een eenvoudige, snelle en veilige manier om zelf amandelstenen te verwijderen is door middel van een Loop Extractor. Dit is een klein, dun staafje gemaakt van roestvrij staal met aan het uiteinde een lusje. Als je voor de spiegel staat en je ziet de amandelstenen of witte plekjes zitten, kun je het lusje hier op plaatsen en zo deze wegschrapen. Je bent dan meteen van je amandelstenen verlost. Het is handiger en effectiever dan wanneer je je vinger of iets anders gebruikt. Bovendien is het een stuk veiliger doordat je niet zo gemakkelijk iets beschadigt. Je amandelstenen zijn meteen weg waardoor je gelijk weer gemakkelijker adem kunt halen, je keelpijn weg zal gaan en je geen last meer zult hebben van een slechte adem. 

Amandelstenen verwijderen met de TonsilFresh led kit 

Een andere manier om je amandelstenen zelf te verwijderen is met de TonsilFresh led kit. Dit is een setje met verschillende tools om amandelstenen op een snelle en veilige manier zelf te verwijderen. Hiermee voorkom je niet alleen een slechte adem, maar ook keelpijn en zelfs een keelontsteking. Het setje bestaat uit verschillende onderdelen. Zo is er de TonsilFresh Led met een lampje aan het uiteinde zodat je de amandelstenen goed ziet zitten. Ook heb je een staafje met daaraan een lusje om de amandelstenen uit te drukken of weg te schrapen. Er zit ook nog een mono syringe in, een apparaatje waarmee je heel voorzichtig je amandelen schoon kunt spoelen met mondwater. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *