Zo maak je een donkere kamer licht

Is er een ruimte in je huis die te weinig daglicht krijgt en daardoor bijna de gehele dag donker is? Daar is wat aan te doen. Van een lichte ruimte krijg je energie en het zorgt voor een fijne sfeer. Daarnaast lijkt een kamer met veel licht een stuk groter. In dit artikel delen we een aantal tips hoe je een donkere kamer lichter kunt maken.

Lichte muur en vloer

Hebben de muren in de kamer een donkere kleur? Verf het in een lichte kleur. Je maakt de ruimte direct een stuk lichter. Houd je niet van wit? Kies dan voor een nude- of pasteltint. Met een glimmende verf kun je de ruimte groter en lichter maken doordat het licht reflecteert op metallic verf.

Heb je een donkere vloer? Dan is alleen de muren verven niet genoeg. Heb je een donker tapijt? Vervang het voor een lichte kleur. Heb je geen tapijt maar een houten vloer? Zoek online hoe je zelf een houten vloer kunt opschuren en verven. Mocht dit niet mogelijk zijn kun je de vloer aankleden met lichte kleedjes en accessoires.

Sfeerlicht

Een ruimte waar weinig daglicht binnenkomt zal altijd een stuk donkerder blijven dan de andere ruimtes in je huis. Hier komt sfeerverlichting bij kijken. Waarschijnlijk heb je al een grote lamp met centrale verlichting en hier en daar een nachtlampje of een tafellamp. Voor meer sfeer en licht is sfeerverlichting erg belangrijk. Je kunt met sfeerlicht zelf bepalen hoe sterk je het licht wilt hebben en je kunt ook kiezen uit verschillende kleuren. Het voordeel is dat je dit vanaf je smart device kunt regelen en dat je iedere dag een andere kleur kunt uitkiezen. Zoek online naar inspiratie met GU10 lampen en vul de ruimte met nog meer sfeer.